Joseph Jacobs

Joseph Jacobsin satuja suomeksi

Jaakko ja pavunvarsi
Kolme pientä porsasta
Tipu Tip - Taivas putoaa!

Joseph Jacobs

Joseph Jacobs (1854–1916) oli australialaissyntyinen folkloristi, kirjallisuuskriitikko ja historioitsija, joka tuli tunnetuksi erityisesti englantilaisten kansansatujen kerääjänä ja toimittajana. Jacobs syntyi Sydneyssä, mutta suurimman osan elämästään hän vietti Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Hän opiskeli Cambridgen yliopistossa ja myöhemmin toimi professorina ja kirjallisuuden tutkijana.

Jacobsin tunnetuin työ on hänen kokoelmansa englantilaisia kansansatuja, joihin kuuluu muun muassa klassikot kuten Jaakko ja pavunvarsi ja Kolme pientä porsasta. Hän pyrki tallentamaan ja säilyttämään satujen alkuperäisiä muotoja samalla, kun hän teki niistä helposti lähestyttäviä nykylukijoille. Jacobs oli myös aktiivinen juutalaisyhteisön jäsen ja kirjoitti laajasti juutalaisten satujen ja perinteiden aiheista.

Joseph Jacobsin panos folkloristiikan alalla on merkittävä, ja hänen metodinsa ja lähestymistapansa kansansatujen keräämisessä ja tutkimisessa ovat jättäneet pysyvän jäljen alaan. Hän kuoli vuonna 1916 Yhdysvalloissa, mutta hänen työnsä elää edelleen tutkimuksissa ja satukirjoissa ympäri maailman.

Alkuun Alkuun »