Satujen Lumo satu

Satujen Lumo

Tervetuloa satujen lumoavaan maailmaan. Ihastuttavia iltasatuja ja päivän satutuokioita kaikenikäisille.

Ahne koira - Iltasatu

Ahne koira
Lue satu »

Tipu Tip - Taivas putoaa! - Iltasatu

Tipu Tip - Taivas putoaa!
Lue satu »

Pieni merenneito - Iltasatu

Pieni merenneito
Lue satu »

Ruma ankanpoikanen - Iltasatu

Ruma ankanpoikanen
Lue satu »

Kaikki sadut » | Suosituimmat sadut »

Aisopos » | Carlo Collodi » | Charles Dickens » | Charles Perrault » | Grimmin veljekset » | Hans Christian Andersen » | Joseph Jacobs »

Satujen Lumo Logo

Satujen Lumo palvelusta

Satujen Lumo on palvelu, joka on suunnattu niin lapsiperheille kuin muillekin satujen ystäville. Sivujen tarkoituksena on luoda keskus, josta löytyy kaikkea satuihin liittyvää. Tällä hetkellä palvelu sisältää satuja lapsille ja aikuisille. Kyseessä on siis satukirja netissä! Lue lyhyt tarina lapsille iltasaduksi tai itsellesi.

Sivuston on toteuttanut suomalainen yritys nimeltä Harha Studios, joka on erikoistunut digitaalisten sisältöjen tekoon. Käyttämällä sivustoa tuet kotimaista pienyrittäjyyttä. Tervetuloa mukaan!

Lyhyesti Saduista

Satu on kertomus, jotka sijoittuu mielikuvitukselliseen maailmaan. Se sisältää usein opetuksen ja on viihdyttävä. Kansansadut ovat siirtyneet ensin suullisesti ja myöhemmin kirjallisesti sukupolvelta toiselle. Sadut ovat olleet osa ihmisten kulttuuria ja ne ovat saaneet erilaisia muunnelmia eri kulttuureissa. Tunnetuimpia satukokoelmia ovat esimerkiksi Grimmin veljesten sadut, jotka ovat peräisin Saksasta. Nämä sadut, kuten Punahilkka, Tuhkimo ja Hannu ja Kerttu, ovat tulleet hyvin tunnetuiksi ympäri maailmaa. Satukirjallisuuden suuria klassikkoja ovat myös esimerkiksi Lewis Carrollin Liisan Seikkailut Ihmemaassa ja Tove Janssonin Muumimaailma. Sadut vetoavat kaikenikäisiin tarjoten ajatonta viisautta.